februari 27, 2019

RAWMENTRAIL | Bulgarije | Trektocht | verwacht najaar 2023

__________

‘The adventure within’

__________

Meerdere dagen helemaal back to basics trekken van hut naar hut in het unieke Rila gebergte in Bulgarije. Tijd voor jezelf met de kracht van bergen om je heen.

Jezelf ontmoeten en uitdagen. Jezelf inspireren en voelen dat je leeft te midden van de natuurelementen. Wil jij een reis maken die je zowel van binnen als van buiten verrijkt?

Ga dan in het najaar mee ‘door de bergen heen’ met de RAWMENTRAIL naar Bulgarije.

Meteen enthousiast? Meld je dan hier gelijk aan.

__________

De RAWMENTRAIL Bulgarije is een trektocht met een kleine groep andere mannen door het mooiste deel van het Rila gebergte. Middenin de rauwe natuur van hut naar hut. Enkele hutten zijn bemand met enige verzorging, maar we slapen ook als groep in onbemande hutten. 

In 6 dagen zullen we het westelijke deel van het Rila gebergte doorkruisen en eindigen we op een andere plek dan waar de tocht start. De natuurelementen zijn onze mentor, inspirator en spiegel. We trekken elke dag weer stuk verder, delen bij het vuur en verzorgen deels ons eigen eten. Mooie ruige gemiddelde routes ,waar wij bekend mee zijn. 

Ervaar de grenzen van je comfort zone, elke dag zal anders zijn en de ervaring met jezelf ieder moment uniek.

We starten in Sofia van waaruit we ons laten afzetten in de bergen. In 5 dagen lopen we een soort grote halve cirkel langs onder andere de vele bergmeren, waar dit gebied om bekend is. Het Rila nationale park heeft een uitgebreid netwerk met gemarkeerde wandelroutes en berghutten (zowel bemande berghutten als onbemande ‘basic shelters’). We bestijgen meerdere toppen, gaan bergpassen over en slapen elke nacht op andere plek.

Op onze route zullen we onder andere de Malyovitsa beklimmen (2729 meter), de zogenaamde Rila’s Matterhorn. Daarnaast neemt de tocht ons mee langs de 7 Rila lakes en de Urdini lakes. We komen bijvoorbeeld langs Strashnoto Ezero, ook wel ‘Scary lake’ of ‘Amphitheatre’ of ‘Thunder’ genoemd. Het amfitheater van rotsen dat om het meer heen ligt, versterkt namelijk de geluiden van bijvoorbeeld het onweer.

We overnachten dan in bemande eenvoudige hutten en ook één keer in een onbemande berghut. Je blijft dus alle dagen midden in de natuur en de kracht van de bergen om je heen. Vanaf onze eindbestemming gaan we weer terug naar de bewoonde wereld en Sofia.

De wandelingen zijn mooi en ruig, maar allemaal te doen met een normaal sportieve conditie. De routes zijn zo vormgegeven dat we ook geen haast hebben, waardoor er ruimte is voor ieders tempo en rust. Deze RawMenTrail is reis bewust gepland in september, wanneer het Rila gebergte nog zeker goed begaanbaar is en de nazomer zijn intrede doet. De natuur is nog prachtig, het weer redelijk stabiel, maar wel iets onvoorspelbaarder. Alle elementen zijn dus aanwezig voor een bijzondere trail, waarin de rauwheid en de eenvoud als comfort zal voelen. En dit je dichtbij jezelf brengt: RAW.

Zin gekregen? Meld je dan hier gelijk aan.

__________

Het RILA NATIONAL PARK

Het Rila gebergte is het hoogste gebergte in Bulgarije en de Balkan. Verder is het Rila National Park ook één van de grootste natuurgebieden van Europa (ruim 800 km²). Rila betekend letterlijk ‘goed bewaterde bergen’. Dit is niet gek omdat het nationale park ongeveer 200 bergmeren telt. Hiervan zijn de ‘7 Rila Lakes’ de meest bekende.

Veel minder bezocht, en misschien nog wel mooier, zijn de Urdini lakes. Onze tocht brengt ons door beide gebieden. Wat Rila ook speciaal maakt is de populatie van bruine beren. Naast Zweden, Finland, Rusland en Roemenië is Bulgarije een van de weinige landen in Europa waar nog een stabiele populatie bruine beren leeft. In het Rila gebergte, Rhodope massief en het Ballkan gebergte bij elkaar leven naar schatting zo’n 700 bruine beren.

WAT KRIJG JE?

8 Dagen exclusief voor jou, om rust te vinden, bij jezelf te komen of inspiratie te vinden.

8 Dagen genieten in één van de mooiste gebieden van Europe, het Rila gebergte.

8 Dagen de uitdaging van in de bergen lopen en leven op hoogte, basic: trekken, eenvoud, uitzichten, vuur, afgezonderd en unplugged zijn: no phones, no internet, no camera’s *.

8 Dagen simpel, maar voedzaam eten dat we samen klaarmaken of in berghut kunnen krijgen.

8 Dagen op pad met groep andere inspirerende mannen.

Tijd, rust een aandacht voor jezelf.

Slapen onder de sterren in eenvoudige berghutten of buiten onder de sterren.

Kameraadschap en natuurbeleving.

Inzichten en een onvergetelijke natuurbeleving met jezelf middenin de natuur.

er worden foto’s gemaakt door het team, zodat je wel de herinneringen hebt, maar je je niet hoeft te laten afleiden. Natuurlijk is er de mogelijkheid tot contact met het thuisfront, indien noodzakelijk.

PRAKTISCH

Alle deelnemers reizen op eigen gelegenheid naar Sofia (Er zijn meerdere airlines, welke vanuit hier naar Sofia vliegen). We vertrekken de eerste dag om 15.00 gezamenlijk vanaf het vliegveld van Sofia naar de start van de trail. 7 dagen later keren we in de ochtend weer terug op het vliegveld van Sofia. 

Prijs € 795,- all-in, (excl. BTW).

Wil je mee? Meld je hier dan direct aan! Je krijgt dan een bevestiging, alle gedetailleerde informatie en natuurlijk een paklijst toegestuurd. 

Schrijf je met twee personen in, dan geldt een korting van € 45 p/p.

MEER WETEN?

Neem dan contact met ons op:

Harmen van Dijk |  06 24938203

Remco Langeler   |  06 52637762

Of stuur een e-mail naar info@rawmentrails.nl

RawMenTrail Nieuws?

Meld je aan voor RAW Nieuws om automatisch op de hoogte te blijven van nieuwe trails. 

Aanmelden RAW Nieuws

[RAWMENTRAILS is geregistreerd merk van Dreamtreecoaching en De Inspiratiekamer|DeBuitenkamer ]